Announcement

Collapse
No announcement yet.

Digital Inputs Unresponsive

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • AhhhLecks
    started a topic Digital Inputs Unresponsive

    Digital Inputs Unresponsive

    Hey everyone,

    I'm pretty new to the CLICK PLC so this might be an easy fix, but my inputs aren't responding from the physical devices and I can't force them on via the data view window.

    Any suggestions would be helpful.

  • IMNCTRL
    replied
    Yeah I just have the one power supply. By wiring it to the PLC doesn't that give power to the IO terminals and commons?
    No, see wiring diagram below highlighted are the power supply connections for the inputs to be sourcing or sinking.

    Are you placing the inputs in "Override"?(Help topic CL160) If not you will not be able to force them in data view. They will show the status of the physical input. The outputs can be forced in dataview as long as they are not used in ladder.

    Click image for larger version  Name:	click.PNG Views:	0 Size:	97.7 KB ID:	121358
    Last edited by IMNCTRL; 03-18-2019, 05:46 PM.

    Leave a comment:


  • AhhhLecks
    replied
    Originally posted by Todd Dice View Post
    I can't tell, but if you have your Click power supply also providing voltage for your I/O, that's a no-no.
    Yeah I just have the one power supply. By wiring it to the PLC doesn't that give power to the IO terminals and commons? The configuration turns my outputs on still, just not the inputs.

    Leave a comment:


  • Todd Dice
    replied
    I can't tell, but if you have your Click power supply also providing voltage for your I/O, that's a no-no.

    Leave a comment:


  • AhhhLecks
    replied
    Originally posted by Adisharr View Post
    I'm assuming you have the DC commons attached to your 24VDC power supply. Can you provide a pic of your wiring?
    I have my power supply connected to the PLC via the terminals on the bottom. Then I have a signal wire coming from an input to a PB then the other side of the PB is connected to common which comes back to the common associated to that input. Should I still be able to force the inputs on through data view even if the wiring is incorrect ?

    https://imgur.com/a/Hs1MYUT

    https://imgur.com/a/1qHj7yq

    Leave a comment:


  • AhhhLecks
    replied
    Originally posted by quaizywabbit View Post
    did you verify your config online with the processor?
    Do you mean on the Setup>System config menu? If so than yes I can see my unit and the addition output card I have.

    Leave a comment:


  • quaizywabbit
    replied
    did you verify your config online with the processor?

    Leave a comment:


  • Adisharr
    replied
    I'm assuming you have the DC commons attached to your 24VDC power supply. Can you provide a pic of your wiring?

    Leave a comment:


  • AhhhLecks
    replied
    Originally posted by durallymax View Post
    Is the switch set to run? Been there a time or two, easy to forget.
    Yes the switch is on RUN, I'm able to force my Outputs on with the data view window

    Leave a comment:


  • AhhhLecks
    replied
    Originally posted by RogerR View Post
    Is the PLC switch set to RUN?
    Yes the switch is on RUN, I'm able to force my Outputs on with the data view window

    Leave a comment:


  • durallymax
    replied
    Is the switch set to run? Been there a time or two, easy to forget.

    Leave a comment:


  • RogerR
    replied
    Is the PLC switch set to RUN?

    Leave a comment:

Working...
X