Announcement

Collapse
No announcement yet.

Email with C-more EA9

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Email with C-more EA9

    I have tried about all I can think of to get an email or text out of my EA9T6CL. RTE 42

    The addresses themselves are good.

    Can someone send me to a video link or whatever other that would help me.

    Thanks


  • #2
    Is it possible my home router is blocking it?

    Comment


    • #3
      could be a spam filter

      Comment


      • #4
        RTE-42 is 'bad email entered in address book' error.
        Surely the CMORE has NOT verified the email address but just doesn't like the format, so I would double-check the email address format.

        Comment


        • #5
          Originally posted by kewakl View Post
          RTE-42 is 'bad email entered in address book' error.
          Surely the CMORE has NOT verified the email address but just doesn't like the format, so I would double-check the email address format.
          Would that be a different format than what I use for Outlook or Gmail? They work when I copy and paste the address to my email.

          Comment


          • #6
            No. So that is ruled out, then.

            Comment


            • #7
              Have you set the IP addresses for the primary and alternate DNS servers. You can use 8.8.8.8 and 8.8.4.4.
              This is accessed in the Panel Network settings. Main menu | Setup | Panel Network...
              Look at the Ethernet Port tab on the left.

              I'll be releasing a video on Monday for the C-More EA9 sending email to a Gmail account.

              I hope this helps you out.
              Regards,
              Garry
              _________________________________________________
              Garry
              ACC Automation
              https://www.accautomation.ca
              Connect with us on Facebook: facebook.com/accautomation/

              Comment


              • #8
                Originally posted by Garry View Post
                Have you set the IP addresses for the primary and alternate DNS servers. You can use 8.8.8.8 and 8.8.4.4.
                This is accessed in the Panel Network settings. Main menu | Setup | Panel Network...
                Look at the Ethernet Port tab on the left.

                I'll be releasing a video on Monday for the C-More EA9 sending email to a Gmail account.

                I hope this helps you out.
                Regards,
                Garry
                I had thought I tried the DNS servers, but changed those and another item. I now get a notice from Google saying a less secure app is attempting to access my account. Almost immediate on my 'alarm' working. Google is blocking it.

                Comment


                • #9
                  Up and going. Thanks

                  Comment


                  • #10
                    https://hotter.io/docs/email-accounts/secure-app-gmail/
                    With Gmail, you have to enable less secure apps in the setting.
                    Thanks for the update.
                    Garry
                    _________________________________________________
                    Garry
                    ACC Automation
                    https://www.accautomation.ca
                    Connect with us on Facebook: facebook.com/accautomation/

                    Comment


                    • #11
                      Here is a post on sending an email with the C-More EA9.
                      https://accautomation.ca/c-more-ea9-...sending-email/
                      Video
                      https://youtu.be/0Pbmlo9pGYQ

                      The entire C-More EA9 Series can be found here.
                      https://accautomation.ca/series/c-mo...-series-panel/

                      Regards,
                      Garry
                      _________________________________________________
                      Garry
                      ACC Automation
                      https://www.accautomation.ca
                      Connect with us on Facebook: facebook.com/accautomation/

                      Comment


                      • #12
                        I am having issues with rte-042 and I have all my settings like your demo.

                        Comment


                        • #13
                          Originally posted by Raydog26 View Post
                          I am having issues with rte-042 and I have all my settings like your demo.
                          Are you using Gmail?

                          Comment


                          • #14
                            Yes, I was using godaddy but that recently stopped working with last firmware update. I have a regular gmail account not a business one if that matters?

                            Comment


                            • #15
                              Originally posted by Raydog26 View Post
                              Yes, I was using godaddy but that recently stopped working with last firmware update. I have a regular gmail account not a business one if that matters?
                              Did you enable the less secure apps in your account? That was what I had to do.

                              Comment

                              Working...
                              X